• AcmeWeb.cat

PINTEREST, TOT EL QUE NECESSITES SABER PER UTILITZAR-LO.


Com ja deus saber, Facebook, Instagram i Twitter, són possiblement les Xarxes socials més conegudes, però n'hi ha una de menys popular que serveix com a mitjà per augmentar una comunitat en línia, millorar la imatge i reconeixement d'una marca i dirigir tràfic cap a una pàgina web. Aquesta Xarxa Social és Pinterest.

Què és Pinterest?

Pinterest és una Xarxa Social amb més de 200 milions d'usuaris mensuals que s'utilitza per a trobar idees per a qualsevol afició o projecte que tinguis. És a dir, pots emmagatzemar i classificar d'una manera virtual tots aquells projectes o publicacions d'altres usuaris que hagis trobat interessants.

El principal fet diferencial d'aquesta Xarxa Social és que la finalitat no és connectar amb la resta d'usuaris en funció del que publiquen, sinó que es basa en les coses que trobem interessants. Pots explorar, interaccionar i guardar tot el contingut que et resulti interessant de la resta d'usuaris, sense necessitat d'estar connectat a aquests usuaris.

Vocabulari propi de Pinterest

Pinners: usuari de la mateixa Xarxa Social.

Taulers (boards): Són els components essencials del teu perfil, cada tauler representa una categoria específica que tu has creat, per fer un símil, seria com les carpetes de Windows. En pots crear tants com temes puguis imaginar.

Pins: són el contingut rellevant (publicacions) de cada categoria que omplen els teus taulers. Cada Pin conté una imatge, un enllaç i una descripció.

Repin: és l'acció de guardar en un dels teus taulers els pins d'un altre usuari.

Feed: és el mateix que a la resta de Xarxes Socials, és el contingut dels taulers de la resta d'usuaris que segueixes i que la Xarxa Social et va mostrant.

Avantatges d'usar Pinterest.

 • Millora el reconeixement de marca.

 • Tràfic addicional per la teva web o blog, gràcies a la possibilitat d'incloure un enllaç a cada Pin.

 • Possibilitat d'anunciar i vendre els teus productes, és més fàcil convertir els Pinners en compradors.

 • Promoció gratuïta, gastaràs una estona en crear el teu compte i difondre el teu contingut, però una vegada fet això, promocionaràs la teva marca, web, blog o productes de manera gratuïta.

Crear un compte per a negocis.

 1. Accedeix a www.pinterest.es

 2. Crear compte per a empresa.

 3. Complimenta les dades: email, contrasenya, nom de la teva empresa i categoria de negoci.

 4. Revisa els termes i condicions d'ús i ja podràs clicar el botó "crear compte".

 5. Inicia sessió de compte i en el menú de la part superior dreta trobaràs "...", i cliques, i trobaràs "ajustos", aquí podràs pujar la fotografia del teu logotip (mida optima 165*165 píxels), afegir la ubicació del teu negoci i complimentar la secció "sobre tu".

Un cop fet això és important reclamar el teu lloc web. T'explico com fer-ho.

A la secció "..." de menú, vés a "ajustos" i clica a "reclamar". Tens disponible una pàgina d'ajuda per a realitzar tot el procediment pas per pas.

Un cop realitzades totes aquestes passes, ja podràs començar a penjar els teus Pins.

Consells per a l'adequat ús de Pinterest.

 • Pinneja amb regularitat, això generarà un bon tràfic a la teva web.

 • Genera Pins amb valor afegit, els productes amb preus, localització i punts de venda; els articles del teu blog; les receptes de menjar i les aplicacions que disposen del botó d'instal·lació sense abandonar la plataforma, donen molt bons resultats.

 • Afegeix el botó guardar a la teva web, serà més fàcil per als visitants de la teva web, pinnejar les imatges o articles que hi trobin.

 • Crea taulers per a presentar els teus productes.

 • Utilitza les paraules claus més adients perquè la resta d'usuaris puguin trobar els teus pins fàcilment, Pinterest actua com un motor de cerca.

I tu, utilitzes Pinterest en l'estratègia Social Media del teu negoci?

#pinterest #pins #pin #boards #tableros #communitymanager #redessociales #xarxessocials

169 views0 comments

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.