• AcmeWeb.cat

No abusis dels Missatges Directes (DM) i sobretot si els fa un bot.


Obres Twitter, Instagram o Linkedin, i ...

Tens uns quants missatges...

"Gracias por seguirme, hoy te recomendamos seguir este canal de Youtube cultural https://www.youtube.com/channel … ¿Te animas?"

"Hi @acmeweb.cat, thanks for the follow, here's my way of saying thanks. Want To Grow Your Instagram Business Account In 2018? Get your FREE Instagram Hashtag Industry Guide for 2018!"

"¿Te podrias suscribir en mi canal de youtube? https://www.youtube.com/channel/ … -via @appunfollowers"

Segurament a vosaltres també us passa, i de ben segur alguns de vosaltres també envieu aquesta mena de missatges. Així doncs, avui parlarem dels Missatges Directes o DM.

I d'aquesta manera podria estar uns quants dies, penjant i penjant DMs en aquest post, DMs que habitualment ens entren per mitjà d'Instagram , Twitter i Linkedin.

Què és un DM?

És un missatge privat que s'envia entre usuaris a les diverses Xarxes Socials, s'utilitzen majoritàriament per a tractar temes que no són d'interès general, o per establir contacte directe amb un únic usuari o seguidor de la teva comunitat.

Aquests missatges en moltes ocasions en lloc de ser escrits i enviats per l'emissor, són enviats per uns bots (programats prèviament). N'hi ha infinitat de bots, IFTTT, Crowdfire, Botize...

Si tens perfil a Instagram, LinkedIn o Twitter, de ben segur que alguna vegada has rebut algun missatge directe o DM. Nosaltres en rebem una mitjana d'uns 50-60 diaris, i la veritat destorba moltíssim, i més quan saps que és un bot el que l'està generant.

No sé el que veniu fet vosaltres, però nosaltres fem una lectura diagonal i el 99% els ignorem automàticament. Per tant, com haureu pogut deduir, a AcmeWeb.cat no generem ni enviem DMs de benvinguda, promoció del que fem o oferint els nostres perfils de les diferents Xarxes Socials en què estem presents. No ho fem, i menys ho faríem amb un bot, creiem que si vols agrair a algú que et segueixi, pots fer un Twitt d'agraïment, o un comentari en una de les seves publicacions o etiquetant-lo en algun dels teus posts.

Exemples de DMs automatitzats.

"@acmewebcat Thanks for following me, ¡Gracias por seguirme!. No olvides visitar mi perfil." Tècnicament si et segueixo, és perquè trobo interessant el teu perfil i el contingut que hi publiques.

"¡Gracias por seguirnos! Hazte fan y entérate de nuestras novedades en nuestra página de Facebook"

Ja t'estic seguint en aquesta Xarxa Social, has pensat que potser no vull seguir-te en una altra Xarxa Social o no hi tinc perfil obert?

"Me gustaría agradecerte el que hayas decidido seguirme, por favor haz clic AQUí para obtener tu REGALO:"

Increïble el nivell de generositat, no em coneixes de res, segurament no has vist cap de les meves publicacions i ja em fas regals.

"Hola, te voy a enseñar la estrategia que esta utilizando unos amigos mios de twitter para aumentar sus ingresos"

Un altre que és súper bona persona, em diu hola i immediatament es preocupa per la meva economia, i com no té la solució definitiva.

"Hola! Gracias por seguirme en Twitter si deseas puedes subscribirte a mi blog donde tendrás tips sobre MLM Y NegociosOnline:"

De veritat? Acabo de seguir-te, no he vist ni un article del teu blog i ja m'estàs demanant les meves dades personals per subscriure-m'hi?

Hi ha infinitat d'exemples i a quin més incoherent, i si hi afegim que aquests missatges els ha generat un bot, ens estan demostrant que no som gens importants per la persona que ha programat el missatge, ja que segurament l'únic que busca és: més seguidors per a posteriori fer "unfollow" o no interaccionar amb ells, o generar més trànsit de missatgeria i comentaris per intentar aconseguir un millor posicionament a la Xarxa Social.

Aleshores, què fem?

Vols donar la benvinguda a cada seguidor, pots fer DM, però que siguin manuals, que es noti que realment t'interessen els teus seguidors, o com hem dit abans pots fer un Twitt o un post esmentant-los.

I si vols que la gent es dirigeixi a la resta de les teves Xarxes Social, o vols col·locar el teu llibre PDF o enviar visites cap al teu blog, no perdis el temps programant bots i dedica aquest temps a generar contingut atractiu i de qualitat, de ben segur t'acabarà generant molts millors resultats que un DM impersonal.

Com heu pogut veure aquest és un article d'opinió, si tu estàs content i satisfet fent servir bots, perfecte.

#DM #missatgedirecte #communitymanager #xarxessocials #linkedin #instagram #twitter

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.