• AcmeWeb.cat

Com pots escriure quan no sàpigues de què escriure?


Hi ha dies que has de fer una entrada a les Xarxes Socials, o un post al teu Blog personal o corporatiu, i de sobte... RES! Estàs en blanc, sembla que la imaginació ha fugit a correcuita. Aquesta sensació us asseguro que no és gens agradable, i avui aprofitarem per parlar-ne. Trobar inspiració per escriure no és fàcil. I tot i que tens ganes d'escriure, les idees no et vénen a la ment o ets incapaç d'explicar-les amb paraules. Això és conegut com el bloqueig de l'escriptor, t'ha passat alguna vegada? Com podem solucionar-ho? En moltes ocasions, deixant l'escriptura per unes hores més tard o canviant-ne el dia de publicació, aconseguim allunyar-nos durant una estona de la nostra rutina, fer un "Kit Kat" ens ajuda a desestressar les nostres neurones i aconseguim que aquestes tornin a estar a ple rendiment. La pressió del calendari o l'ansietat que ens autogenerem, ajuden a provocar aquest bloqueig. Canvia de lloc d'escriptura, per norma general tots en tenim un de predilecte, podríem dir que és la nostra zona de confort, però pots provar de localitzar un lloc on et sentis menys pressionat, o pots provar d'escriure en paper en comptes d'escriure directament a l'ordinador o al mòbil. Aquests petits canvis et poden reportar sorpreses agradables. Quan et vingui una idea al cap, apunta-la. Les idees venen per onades, potser avui estàs en blanc, i demà et venen al cap 2 o 3 temes sobre que escriure, no els desaprofitis apunta'ls on puguis, perquè l'endemà probablement ja no els recordaràs. Observa, llegeix, escolta. La recollida de dades i experiències, equival a acumular coneixements, al teu voltant hi ha mil històries i temes dels quals pots parlar o escriure. Comença a escriure amb naturalitat, un "com va tot?", pot ser l'inici d'un gran text. Deixa lliure la teva imaginació, no rebutgis idees, potser avui no et serveixen, però no vol dir que siguin invàlides. Val més la pena escriure de manera honesta i propera, que no vendre una imatge o pensament que no et representa o t'identifica. Posa't a prova, envia el teu text a amics, familiars o companys de feina, perquè el valorin abans que el publiquis. Cadascú té els seus trucs, jo utilitzo els meus, i si creus que et poden servir, vinga!, ja pots començar a escriure de qualsevol cosa.

#escriure #blog #post #xarxessocials #communitymanager

189 views

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.