• AcmeWeb.cat

Què són els Trolls. Com afecten a les xarxes socials.


S'ha colat un Troll entre els teus seguidors de les xarxes socials o simplement li ha fet gràcia alguna publicació teva i té ganes de desplegar tot el seu encant, què fas?

  1. Engegar-lo a pastar fang et ve molt de gust, però és el que necessita per existir, i sincerament és una opció poc professional.

  2. Esborres els comentaris i segueixes fent. No, opció poc pràctica, està aconseguint el que vol.

  3. L'ignores. Podria valer, però n'hi ha que són incansables.

Aleshores què fem?

En primer lloc, et direm "Don't feed the troll". Però que són els trolls realment?

D'acord al folklore d'escandinau, els trolls són éssers que viuen en cavernes i regions boscoses. La seva aparença varia segons la història: hi ha relats... ha ha ha, tranquils, no ens referim a aquesta mena de trolls, més aviat, ens referim a aquelles persones que naveguen per blogs, xarxes socials o fòrums d'opinió buscant provocar de manera intencionada polèmica i conflictes amb l'objectiu únic de divertir-se.

Solen adoptar identitats falses per poder actuar a plaer per la xarxa. Són usuaris que utilitzen sense cap mena de filtres, insults i expressions grolleres i malsonants, buscant la confrontació per generar debats molt provocatius i bel·ligerants.

Com els podem identificar?

Abans de tot, et direm que els usuaris que utilitzen l'humor o el sarcasme no han de ser necessàriament trolls, però els exemples que et posarem a continuació si que et podran indicar amb qui t'enfrontes.

Escriptors frustrats: Usuaris que escriuen comentaris sense sentit, que no aporten res, cap crítica constructiva, en definitiva que escriuen per escriure.

Carronyaires: Són els usuaris que es dediquen a buscar errades en les publicacions, per a refregar-les per la cara de l'autor amb la màxima virulència i vexació possible.

Els gossos de presa: publiquen material ofensiu, que ofereix la sensibilitat de la resta d'usuaris per a generar males reaccions i aconseguir generar un conflicte o debat agressiu.

Pallassos: Aquest fan servir l'humor, però un humor sense sentit, és igual que parlis de política, màrqueting o qualsevol tema, que ells sempre insereixen el seu acudit dolent i pesat que no ve al cas. Pesats: No es cansen mai, no es rendeixen i segueixen picant pedra facis el que facis, si en trobes d'aquests, el millor és bloquejar-los, perquè són pesats i persistents. Freaky Fan: usuaris seguidors d'una marca, partit polític, equip de futbol o personatge, que els defensen a mort.

Què fem amb els trolls?

  • El millor que pots fer: No els facis cas, necessiten notorietat, si no el que fan no té sentit, per tant, ignora'ls, ja es cansaran.

  • Si no es cansen, envia missatge privat, indicant que si segueix en la seva actitud, el bloquejaràs.

  • En cas que et vegis en la necessitat de respondre, fes-ho des de la calma, no et precipitis, pensa la resposta, analitza-la i llença-la, fes-ho bé perquè si t'equivoques, tindràs una crisi de reputació.

  • Si el problema el tens en una comunitat o fòrum, estableix unes normes de comunitat clares, l'avises que les està incomplint i el fas fora o bloqueges.

  • A les xarxes socials, la cosa és més fàcil, aquests comportaments no estan permesos a les seves polítiques d'ús i permeten que la resta d'usuaris denunciïn aquests comportaments, per tant via lliure per bloquejar o denunciar un ús indegut.

Què no has de fer?

  • No esborris els comentaris, excepte si són molt ofensius, si ho fas, el troll t'està guanyant la partida.

  • No t'ho prenguis com una cosa personal, pensa que no us coneixeu.

T'has hagut d'enfrontar alguna vegada a l'atac de trolls a les xarxes socials?

#Trolls #xarxessocials #communitymanager

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.