• acmeweb.cat

DOMINI WEB - ALLOTJAMENT WEB, QUÈ SÓN?

Què és un domini web?

El teu domini vindria a ser l'adreça de casa teva, però en aquest cas per a la teva web. Per a ser més exactes, cada pàgina web té associada una adreça IP única. Però com s'expressa amb una sèrie de números i punts, resulta difícil de recordar i teclejar. Per això es van crear els noms de domini, que no són més que etiquetes llegibles connectades a l'adreça IP d'una pàgina web. Tots els dominis s'allotgen en el Sistema de Noms de Dominis (DNS, en les seves sigles en anglès), un sistema la funció del qual és traduir els noms de domini en direccions IP.


L'estructura del 'nom de domini' està composta de dues parts: el teu nom (SLD) i l'extensió (TLD). El teu SLD serveix per a identificar la teva pàgina web i hauria d'evocar els teus serveis o productes. Si prenem com a exemple el domini acmeweb.cat el SLD seria acmeweb. El TLD: És l'últim segment del nom de domini, just després de l'últim 'punt' del teu URL.


Els TLDs més comuns en Internet són '.com', '.net', '.edu' i '.org'.


Probablement has sentit parlar el terme 'URL'. Es tracta de l'acrònim en anglès "Uniform Resource Locator" i és el que et permet visualitzar els recursos que conté una pàgina (textos, imatges, vídeos, etc.). La seva estructura és la següent: El protocol de transferència (Https o HTTP) + El prefix 'www.' + El domini (SLD) + L'extensió (TLD) + Les carpetes i directoris (totes i cadascuna de les pàgines de la pàgina web).

Què és l'allotjament web?

Per a tenir una pàgina web completament professional no només necessites un nom de domini, també un allotjament web (hosting). Es tracta del servei que ofereix una companyia per a allotjar la teva pàgina web en un servidor web.


Gràcies a l'allotjament web, la teva pàgina web serà visible des de qualsevol racó d'Internet. És a dir, que serà accessible i visible cada vegada que algú teclegi la teva adreça en el seu navegador.#dominiweb #allotjamentweb #web #internet #https #url #pàginaweb #pàginesweb

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.