• AcmeWeb.cat

Què és un favicon per a la teva pàgina web?

El favicon, un detall que pot marcar la diferència.


Un favicon és un petit complement en la teva pàgina web que pot deixar una impressió molt major que la de la seva pròpia grandària, així que no subestimis el seu poder i importància.Què és un favicon?


Un favicon (de l'anglès 'favorite icon') és una icona de 16x16 píxels que s'usa en els navegadors per a identificar una pàgina web. Els favicons apareixen generalment en les pestanyes del navegador, però també en la teva barra de favorits, en el teu historial de navegació, i fins i tot en la pàgina d'inici de navegadors com Google Chrome. Aquest element serveix com a icona de la teva pàgina web o com a marca visual per a identificar-la en internet.Per a què serveix un favicon?


Millora l'experiència de l'usuari, el branding, i transmet professionalitat.


Experiència d'usuari: Els favicons actuen com a referència visual de la teva pàgina web, i això millora l'experiència d'usuari. La presència d'aquesta icona ajuda a identificar visualment la teva pàgina i a distingir-la de la resta de pestanyes quan té moltes obertes.


Branding: Els favicons contribueixen al branding i visibilitat de la teva pàgina web perquè ajuden al fet que l'usuari guardi en la seva memòria la imatge de la teva marca i la reconegui fàcilment dins i fora de la teva pàgina web.


Professionalitat: Els favicons afegeixen autenticitat i professionalitat a la teva pàgina web.


Com crear un favicon?


Per a crear un favicon pots contractar a un dissenyador professional (si ja estàs treballant amb algun, inclou el disseny del faviconen al vostre acord). Però també pots crear un favicon en línia tu mateix usant un generador de favicons dels molts que hi ha disponibles.


Grandària: La grandària del favicon és de 16x16 píxels. És la grandària més comuna, encara que a vegades també apareix amb una grandària de 32x32 píxels.


Arxiu: Per a un favicon, el format d'arxiu habitual és JPEG o PNG, però el recomanable és guardar-ho en format PNGi després convertir-ho en 'favicon.ico'.


Transparència: En cas que el teu disseny tingui un fons transparent, assegura't de guardar el teu arxiu com PNG amb l'opció de transparència activada.


Dissenyar una cosa tan diminuta pot semblar molt fàcil. No obstant això, la minúscula grandària de la icona de la teva pàgina web t'obliga a ser molt meticulós perquè no tens marge d'error.


Consells per a dissenyar un favicon.


Simplicitat: Procura evitar dissenys excessivament detallistes amb moltes línies, textures i ombres. Aposta millor per un disseny cridaner, net i fàcilment reconeixible.


Identitat de marca: Un favicon ha de condensar l'esperit de la teva pàgina web i marca amb el mateix llenguatge visual i esquema de colors que la teva pàgina web.


Poc text: Si vols incloure tipografia (text) en el teu favicon, et recomanem que no incloguis més de tres caràcters. Usar inicials o abreviacions és una bona solució.


Ús del logo: Encara que molts logotips s'ajusten molt bé a la grandària del favicon, la majoria són il·legibles quan es redueix la seva grandària. Si vols usar el teu logo com a favicon, has de fer diversos ajusts com ometre el teu lema i eslògan, o usar únicament les teves inicials.


Color: Tingues en compte que el favicon apareixerà amb fons de diferent color segons el context i navegador que s'usi. Per això és convenient provar el teu favicon amb fons grisos, negres i blancs abans de donar per finalitzat el seu disseny.


Esperem que aquesta info sigui de la teva utilitat.


#webdesign #pàginesweb #favicon #logo #dissenyweb #disseny #identitatdemarca #branding

43 views0 comments

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.