• AcmeWeb.cat

Guia per a renovar la teva pàgina web



Ara que per obligació veiem que les nostres activitats professionals han quedat totalment aturades o han patit una disminució molt significativa, és un bon moment per a reorganitzar-se i pensar en l'endemà de la pandèmia del Covid-19.


Així doncs, creiem que ara és un bon moment per a dur a terme tot allò que amb la rutina diària no podem realitzar per manca de temps.


En els temps que corren l'evolució digital és una constant que avança a una velocitat brutal i, el disseny web no és una excepció. Si no et vols quedar enrere, no tens més remei que estar al corrent de les últimes tendències en disseny web perquè la teva pàgina web continuï sent atractiva per a la teva audiència. A més, si no actualitzes periòdicament la teva pàgina web amb un contingut fresc i interessant, t'arrisques al fet que es quedi vella i antiquada.


Podem pensar en negatiu i plantejar-nos que haurem de tancar els nostres negocis o que costarà moltíssim sortir-ne d'aquesta, però nosaltres preferim pensar en positiu i replantejar-nos que podem fer per tornar amb més forces, noves idees i perquè no una imatge renovada.


A Acme Web ja fa dies que ens hi hem posat. Si seguiu les nostres xarxes socials, haureu vist que hem renovat la nostra plana web, feia temps que la teníem a mig fer però el dia a dia ens impedia dedicar-hi el temps i el "carinyu" necessari per acabar-la. Ara que molts projectes han quedat en "standby", hem disposat d'aquest temps necessari per poder-la enllestir.


Per a fer aquesta renovació de la plana web hem seguit una guia de coses a fer o comprovar que volem compartir amb tu.


No estic segur de si realment necessito actualitzar la meva pàgina web?



Fes-te les següents preguntes:


  • S'ha quedat antiquat el meu disseny?

  • Han baixat les meves visites últimament?

  • Han descendit les meves vendes? Si no és el cas, podria augmentar les meves vendes millorant les fotos dels meus productes o l'experiència de l'usuari?

  • Es podria beneficiar la meva marca si agrego una nova pàgina com un blog o una botiga en línia?


Si has respost afirmativament a qualsevol d'aquestes preguntes, o si t'han fet pensar, probablement la teva pàgina web necessita una renovació. Així que et proposem algunes coses que pots fer:


1. Revisa el disseny i contingut del teu web


Sotmet la teva pàgina web a una auditoria. En aquesta fase no has de crear cap contingut, sinó analitzar el que funciona i el que no, i revisar el que cal ser actualitzat, renovat, afegit o eliminat. Fes una llista de tot el que vagis trobant.


Que revisar en aquesta fase?


  • Contingut multimèdia. Comprova la qualitat dels teus elements visuals com a imatges i vídeos i valora si convé que segueixin presents en la teva pàgina. Identifica imatges borroses, pixelades o antiquades.

  • Velocitat de càrrega de la teva pàgina web. Comprova que vídeos i fotos molt pesades no alenteixen la càrrega de la teva plana web, ja que aquesta circumstància penalitza molt l'experiència d'usuari.

  • Contingut escrit. Localitza possibles enllaços trencats i qualsevol dada incorrecta, mal escrita, errades ortogràfiques o absències.

  • Blog: revisa el teu blog, potser hi tens entrades que ja no concorden amb la teva marca o que simplement ja no aporten valor.

  • Botiga en línia. Si en tens, revisa el contingut, potser hi tens productes que ja no vens, fotografies o característiques tècniques no actualitzades o preus erronis.


2. Analitza les dades de la teva pàgina web


Una vegada has auditat el que veu l'usuari és convenient que també revisis les dades que ofereixen les analítiques de la teva web. Aquesta informació és molt important per a conèixer el comportament dels teus usuaris, quines són les teves pàgines més visitades, el temps que romanen els usuaris a cada pàgina i conèixer la teva taxa de rebot (percentatge d'usuaris que abandonen el teu web sense interactuar amb ella).


Quan hagis entès el comportament dels teus usuaris una mica millor, intenta analitzar per què actuen d'aquesta forma i no d'una altra.


3. Visita les pàgines web de la competència i busca inspiració


Busca inspiració en el disseny de pàgines web del teu sector o d'un altre que et cridi especialment l'atenció, mai perdis de vista el que fa la teva competència. Compara les seves pàgines amb la teva i valora si és necessari agregar a la teva pàgina web informació important, alguna pàgina nova o contingut nou. Fer això pot fins i tot inspirar-te i donar-te idees que ajudin a millorar la teva pàgina web.


4. Agregar elements multimèdia potents


Recorda que, per molt bona que sigui la qualitat del contingut de la teva pàgina web, si el seu disseny no està a l'altura, la pàgina no funcionarà. En el disseny web, la primera impressió importa (i molt). Les probabilitats que els usuaris de la teva pàgina web interactuïn amb ella, són majors si el seu disseny és visualment atractiu.


5. Optimitza el SEO


Finalment, recorda la importància de tenir visibilitat en cercadors com Google perquè la teva audiència et trobi fàcilment. Encara que hagis treballat anteriorment en el SEO de la teva pàgina web, optimitzar-ho val la pena. Una bona idea és fer una recerca de paraules clau.


Esperem que aquesta guia et serveixi d'ajuda, i si ho consideres convenient, no dubtis en contactar amb nosaltres per què t'ajudem en aquest projecte.

66 views0 comments

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.