VACANCES, I LES XARXES SOCIALS?

Ja han arribat les vacances! Segur que ja has planificat que faràs en aquest període de temps, i segurament deu fer uns dies que estàs augmentant el volum de treball, per a deixar totes les comandes llestes i evitar imprevists que puguin interrompre i destorbar el teu període tan merescut de descans.

Però et volem fer una pregunta, has pensat que faràs amb les Xarxes Socials o el Blog corporatiu del teu negoci, marca o servei, durant aquests dies?


Hi ha diverses respostes:

  • "Estic de vacances i les Xarxes Socials i Blog Corporatiu també, total, tothom està de vacances i ningú es connectarà".

  • "No tinc clar si seguir publicant com sempre o baixar el ritme".

  • "Seguiré publicant, però variaré el tipus de publicació".

  • "Vull seguir publicant, però també m'agradaria desconnectar del mòbil o portàtil".


No és la nostra feina jutjar quina és la millor opció, cadascú a casa seva fa el que pot, com pot, però si que us volem recomanar alguns apunts a tindre en compte, i que potser us serveixen per adoptar l'opció més beneficiosa.


A AcmeWeb.cat creiem molt convenient mantenir l'activitat als perfils que tingueu a les Xarxes Socials així com en el blog corporatiu, entenem però, que voleu desconnectar plenament, però segons el temps que passeu d'inactivitat, la vostra influència, reputació o visualització es veurà afectada.


Recordeu que una marca en cap cas es pot permetre el luxe de descuidar la seva imatge digital.  Costa molt assolir uns nivells "d'engadgement" satisfactoris, i molt poc temps perquè la resta d'usuaris ens oblidin o perdin l'interès pel què fem.


Recorda, si no tens presència a la Xarxa, no existeixes, i els que primers ho noten són els motors de cerca de Google.


Per aquest motiu, us volem explicar les diverses opcions que teniu per a trobar l'equilibri entre mantenir una activitat de Social Media adequada i poder relaxar-se al mateix temps.


Quan publicar?


És convenient seguir publicant en els vostres perfils, el millor que podeu fer, és establir un calendari de publicacions que mantinguin l'activitat habitual dels vostres perfils. En el cas que publiqueu diàriament a les Xarxes i decidiu reduir una mica el volum de publicacions, no considerem que aquest fet us vagi a perjudicar.


Perjudica molt més no publicar res, ja que els "Trolls" i "Hatters" poden aprofitar la teva absència per a deixar comentaris que provoquin una crisi de reputació.


Segueixo publicant el mateix que la resta de l'any?


És una opció, però considerem més convenient que adaptis les teves publicacions a l'època en què ens trobem, i sempre en consonància a les activitats que es realitzen i atreuen la gent.


Les fotografies de platja, muntanya, activitats lúdiques o gastronòmiques, donen bons resultats a les Xarxes.


També pots aprofitar per "humanitzar" més els teus perfils apareixent en algunes de les publicacions.


Si durant aquesta època de l'any la teva marca, producte o servei té bona sortida i acceptació, no dubtis a seguir fent promoció com la resta de l'any.


Hi ha alguna eina que pugui facilitar-me la feina?


I tant, hi ha una varietat elevada d'eines per a poder programar les teves publicacions, possiblement una de les més conegudes i utilitzades és Hootsuite, tot i que preferim explicar-te les opcions que ofereixen cada una de les Xarxes Socials.


  • Facebook

Aquesta Xarxa Social penalitza l'ús de la utilització de terceres aplicacions per a la programació de publicacions. El millor és utilitzar l'eina de programació de la mateixa Xarxa per què el nostre abast no es vegi afectat.

  • Twitter

Com ja hem dit hi ha moltes eines per a programar publicacions, però en el cas de Twitter, et recomanem que utilitzis Hootsuite per a programar aquells Tweets que vulguis publicar.


Hootsuite permet registrar-se amb el teu perfil d'usuari de Facebook, Twitter o correu electrònic. L'eina està dissenyada per a escurçar enllaços, guardar esborranys i programar diverses publicacions a diferents Xarxes Socials, Facebook, Twitter, LinkedIn, entre moltes altres. Disposeu de la versió gratuïta, vàlida per fins a 5 perfils socials a la vegada i que ofereix un anàlisi bàsic del monitoratge de les publicacions.


  • Instagram

Hi ha diverses eines de programació, entre les gratuïtes destaquem a Hootsuite, Socialgest, Wisel.it, Sked Social. Per escollir la que més et convingui, hauràs de mirar quina t'ofereix millor experiència d'usuari i possibilitats.


He de seguir promocionant el Blog Corporatiu?


Compta que la vida útil d'un article que publiquis al blog, és difícil que s'allargui gaire més de 4 o 5 dies.


Un altre factor molt important a tenir en compte, és que hi ha moltes persones que aprofiten les vacances per a llegir, i no sempre opten per llegir un llibre, en moltes ocasions busquen a la Xarxa informació interessant per a ser llegida.


Si el teu blog segueix estant actualitzat, és molt probable que et trobin i que aquests lectors es puguin acabar convertint en possibles clients.


Alguna cosa més a tenir en compte?


Doncs sí, és important seguir monitorant la teva activitat per a comprovar que el que estàs fent dona els seus fruits.


No t'oblidis de monitorar que fa la competència, potser adquireixes idees per a futures publicacions que els estan donant bons resultats.


Existeixen moltes eines per a monitorar l'activitat a les Xarxes Socials, però segurament una de les més fàcils d'utilitzar, senzilla i a més gratuïta sigui Metricool.


Una altra cosa que no has d'oblidar tot i estar de vacances és als teus seguidors, la teva comunitat Social Media se seguirà connectant i veient els teus perfils, i en conseqüència esperen que hi hagi un "feed back" per part teva.


Obliga't a revisar un parell o tres de cops al dia els teus perfils i les interaccions que hi ha hagut, possiblement fer aquesta revisió no et suposi més de 5 o 10 minuts, i repercutirà molt positivament en la reputació de la teva marca.


Ja acabem.


Ho sentim molt, però les Xarxes Socials i Internet no descansen, si ets el Community Manager del teu propi negoci, ja saps que els CM no tenen horari, i això es fa extensible a les vacances.

I tu, què penses fer?


  • Donaràs vacances als teus perfils socials i al teu blog?

  • Delegaràs en algú de confiança la tasca de Community Manager?

  • Subcontractaràs els serveis de Social Media?


Si vols, explica'ns quines opcions estàs valorant i en parlem.


Gràcies per seguir-nos. Si et ve de gust i ho creus convenient comparteix el post.


No us canseu...#vacances #vacaciones #redessociales #xarxessocials #communitymanager #facebook #instagram #twitter

6 views0 comments

AcmeWeb - deixem empremta

© 2020 Acme Web. Catalunya.